Kulináris Kalandok

Utolsó kommentek:

Zoch 2020.04.19. 19:20:10

A proletároknak javaslom, hogy nézzenek utána, mi különbözeti meg a marinádot a többi páctípustól.

Bejegyzés: Poulet Yassa

kmera 2020.04.17. 10:38:55

A sok nyelvtannácitól eltekintve, akik itt vergődnek, ez jó kajának tűnik, épp készülök is kipróbálni. Amúgy nagyon vicces a magyar só-bors- paprika világából leszólni valamit azért, mert egyszerű... A magyar pörkölt sem azért finom, mert bonyolult étel...

Bejegyzés: Poulet Yassa

Nagyfa Sue 2020.04.17. 02:18:29

Hentesnél teccett próbálni?

Bejegyzés: Poulet Yassa

iovialis 2020.04.16. 22:01:35

@Örömhernyó: Üdvözletem. Remélem, a "fikázás" eléggé magyar kifejezés...? Szeretem ugyanis választékosan kifejezni magam, de a hozzászólására ezt alkalmaznám, ha megbocsájt érte.
És hadd kötözködjek én is picit: *divatosabb-e* "trendibb"-et írni, vagy jobb lenne-e egyáltalán a *bejegyzés* attól, ha nem "poszt"-nak neveznénk...?
Valamint, ha már etnikailag vizsgáljuk: honnan veszi, hogy az "Index pont hun"...? Nem lehet, hogy gepida, netán kazár...?
@paráznabillegető: Értem, hogy én vagyok túl begyepesedett, de nem hiteles egészen a nyelvvédelem, ha a lassacskán mindent eluraló chat-stílusban írunk (ld.: minimális terjedelem, mondatkezdő nagybetűk következetes mellőzése (mamma mia, kis híján "konzekvens"-t írtam, megérem ám én is a pénzemet... ;-)

Különben a recept remek, az egyszerű ételek a maguk kis sajátosságaival váratlan mértékben fel tudják dobni a rutinszerű ételkészítést.

Peace for all!

Bejegyzés: Poulet Yassa

hali69 2020.04.16. 20:32:55

A recept közzétevője -olvasva a hozzászólásokat- jobban járt, hogy inkább Hollandiában telepedett le...
Egy csirke/nem csirke kérdéskörből idáig eljutni, - tiszta szégyen.
Remélem, a hollandok sokkal jobb fejek!

Bejegyzés: Poulet Yassa

ekat 2020.04.16. 18:49:02

Nekem ez elég unalmas ételnek hangzik, jobbat vártam. :(
A marinád / marinált szóval viszont semmi baj, gasztronómiát szeretők körében abszolút használatos. Persze a nemzethy mélymagyarokat minden ilyesmi zavarja.

Bejegyzés: Poulet Yassa

Boar. 2020.04.16. 14:18:46

Mivel Magyarországon nem gond az egész csirke beszerzése, valami magyarázat csak kellett hozzá...
A marinálás, marinád mára szvsz. teljesen beépült a nyelvbe, az akad fenn rajta aki nagyon unatkozik...

Bejegyzés: Poulet Yassa

Örömhernyó 2020.04.16. 11:11:52

@Urb: Nagyon fontos, hisz ettől rögtön hitelesebb lesz. A nyugaton élő magyar mindig mindent jobban tud. Főleg egy egyszerű csirkeételt. Az indexponthun szinte minden cikkben van valami angolból átemelt szó, aminek amúgy van magyar megfelelője, de trendibb angol szót használni helyette. Főleg ha egy angol nyelvű cikk lopásából keletkezett az írás. Itt most nem a fenti posztra gondolok, hanem úgy általában a blogponthu és indexponthu háza táján megjelent írásokra általában.

Bejegyzés: Poulet Yassa

paráznabillegető 2020.04.16. 10:10:14

@Szelid sunmalac: úgy bizony, pác.
marinád, baszki... íme, ahogy kihal/átalakul a magyar nyelv.

Bejegyzés: Poulet Yassa

Szelid sunmalac 2020.04.16. 10:02:44

Pac... pacnak hivjak azt kedves baratom, nem marinadnak

Bejegyzés: Poulet Yassa

Urb 2020.04.16. 08:46:14

Fontos info a recepthez, hogy Hollandiában élsz...

Bejegyzés: Poulet Yassa

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.01.06. 20:22:35

@Kulináris Kalandok: Én már 6 éve termesztem ... Kicsit nehéz beszerezni, de már saját magról termesztem. Ha van veteményesed, szívesen küldök magot. Könnyű termeszteni!

Bejegyzés: Kung pao csirke

Kulináris Kalandok 2019.01.05. 20:28:08

@Andrass9: köszi a tippet, tudod esetleg, hol lehet beszerezni? Még sehol sem találkoztam vele. A Bird's eye-t szoktam általában ázsiai ételekhez használni, mert intenzív íze van, és nekem bejött (ha Latin-Amerikáról van szó, akkor viszont inkább maradok a habeneronál :) )

Bejegyzés: Kung pao csirke

Kulináris Kalandok 2019.01.05. 20:21:41

@Andrass9: köszönöm a korrigálást, módosítom is a szövegben :) Én mexikói barátaimtól tanultam annak receptjét, hogy náluk otthon ez majdnem mindennapos, és valóban nem néztem utána!

Bejegyzés: Enchilada

Anselmo 2019.01.05. 15:28:12

megjött az étvágyam, már érzem is képzeletben a fokhagyma meg a pirított mogyoró illatát

Bejegyzés: Kung pao csirke

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.01.05. 13:26:56

A Thai Bird's Eye helyett inkább használj Kung Pao csilit. Sokkal aromásabb, nem olyan apró, és legalább nevében is passzol az ételhez :)

Bejegyzés: Kung pao csirke

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.12.30. 13:08:56

És akkor még hol van a chingalinga, a chimichanga, a quesadilla vagy a fajita!
Viszont a mexikóiak nevében is elnézést kérek, de a chili con carne NEM mexikói étel, hanem főleg texasi (egyben Texas állam nemzeti eledele), és innen szivárgott le Mexikóba, ott is inkább csak az északi tájakra.

Bejegyzés: Enchilada
süti beállítások módosítása